joi, 14 noiembrie 2013

Curatenia de toamna

Pt ca se intampla sa fie toamna acum! putea sa fie in orice alt anotimp! dar pe mine m-a apucat la sfarsitul verii si ma tine si acum. Si nu ma refer la curatenia din camara si ograda, ci la una ce necesita nai mult efort, pt ca trebuie facuta fara incetare, fara sa dai inapoi chiar daca pici de oboseala, chiar daca iti spui si stii ca multi vor profita de tine cand toate cele vor fi scoase la scuturat si aerisit. Dar iti asumi riscul pt ca in final castigul o sa fie mai mare! Si daca la inceput te uitai la mizeria cazuta si la valatucii de praf ce pluteau in jurul tau cu ciuda si razbunare pt ca ti-au murdarit rostul atata timp, treptat ajungi sa intelegi ca toata mizeria aia ti se datoreaza si tie pt ca ai ingaduit-o, pt ca n-ai eliminat-o la timp, pt ca ai acceptat-o.....Si dupa ce iti asumi si partea de vina, mergi cu curatenia mai departe si de data asta stii din start sa tii mizeria departe de tine, nu o lasi sa se depuna! Si chiar zici "ia uite mai si murdariile astea ce sunt in stare sa faca! cum incearca sa acopere tot ce-i luminos, si cum cred ca sunt speciale doar pt ca s-au cocotat sus pe lampadar! cred ca daca stau acolo preiau din maretia lampadarului!...dar sunt doar o mizerii, cocotate acolo!"....Si cand intelegi toate acestea o sa-ti vina mai usor sa le scuturi bine, sa le arunci si sa le tii bine deoparte! Fara sa le urasti, fara sa le dusmanesti, ci veghiind sa ai tu casa curata si luminoasa.
Si e curatenia sufletului!

10 comentarii:

  1. Mi-ai atins un punct sensibil.Sunt fan "curatenie",din tinerete.Asa este.O bucatarie sa fie curata imi trebuie cateva zile si tot asa pana la Craciun,le fac,incet,incet.Pentru voi e foarte important sa intelegi importanta intretinerii curateniei.Eu am imbatranit,am avut si ceva probleme si imi e mai greu,dar o fac cu placere,fara ura ,cum ai zis.Va imbratisez pe toti!

    RăspundețiȘtergere
  2. Uneori trebuie sa întoarcem sufletul pe dos, sa-l scuturam bune si sa-l aerism...... asta îti da o senzatie de usurare!
    pup Mona!

    RăspundețiȘtergere
  3. Uneori e atat de greu sa facem aceasta curatenie... Sunt murdarii care pateaza...nu-i de ajuns scuturatul...
    Conteaza mult dorinta de a o face...pana la urma reusim.
    Dar sa stii ca putini oameni inteleg... :)
    Noapte buna. Mona!

    RăspundețiȘtergere
  4. Răspunsuri
    1. da...dar cu cat faci curatenia mai repede, cu atat mai bine! invata si tu de la batrani! :)

      Ștergere
    2. ohoooo! daca mi-ai sti etatea! :))))

      Ștergere