luni, 4 martie 2013

So what?

Ma suparam repede pe copii cand eram mica. Si prietene vechi de atunci nu am. Si asta nu pt ca sunt vreun monstru ce scoate flacari pe nas (cum ar crede unele....) ci pt ca se schimba totul cand intervenea minciuna! si-mi adunam jucariile, intram in silenzio stampa si nu mai deschideam gura oricat ar fi insistat parintii "impricinatiilor"! si a fost simplu asa....dar complicat in acelasi timp, pt ca nu reuseam sa tin prietenii lungi cu secolele.
Azi ne-am uitat cu Ubi peste niste fotografii mai vechi si ne-am pus pe povestit. Nu a fost barfa goala, au fost mai degraba invataminte trase, pt ca naah..de acum suntem in postura celor ce invata puisorul. Si am tras concluzia ca e deosebit de important cum pornesti copilul in viata. Daca il inveti de mic ca in viata imaginea si pozitia sociala conteaza, daca il inveti ca un om trebuie pretuit pt succesul material, daca il inveti ca trebuie sa stea lipit de cel puternic si cu mai multe posibilitati de viata usoara, atunci acel copil va ajunge un tanar care-si traieste povestile in liniile conturate de parinti! iar daca acel copil este o fata......si mai nasol! va alerga dupa tot felul de vise fabricate si-si va nega realitatea mereu!
Atat!
Ba nu! si asta:

4 comentarii:

  1. Nu stiu cum ai fost tu, dar eu am o prietena de cand aveam 5 ani! Am facut generala în aceeasi banca si de aici drumurile s-au despartit dar nu si prietenia! Ea este în Ro, doctorita iar eu aici dar cel putin o data pe luna vorbim!
    Deci, parintii ei avocat/inginer, parintii mei, muncitor/casnica! Dar "pozitia sociala"nu ne-a influentat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am invatat lectia "pozitiei socoiale" prin clasa a 2a cand mama prietenei mele ii explica de ce suntem noi prietene: ca sa vada cum traieste un copil sarac! Si apoi de-a lungul vietii am tot intalnit cautatori de impliniri rapide si cu orice pret....

      Ștergere
  2. Hmm...ciudat mod de a-si educa fiica avea mama prietenei tale... Bine, "ciudat" e putin si bland spus...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. fetei ii merge bine acum! duce viata dorita atat de mult de mama ei!

      Ștergere